maanantai 3. maaliskuuta 2014

JVG vol. 2 & vähän muutakin


Tuli tossa vähän aikaa sitten hehkutettua, että pe 28.2 julkaistaan uus JVG. No perjantaina, kun tulin töiden ja salin jälkeen kotiin, niin eteisen lattialla odotti paksu kirjekuori, josta löytyivät kuvassa olevat lätyt. Kiitos Katin Tavara. Pikaisesti viikonlopun aikana levyjä kuunneltuani, olen varsin tyytyväinen tämänkertaisiin ostoksiinini. Näissä riittää taas vähäksi aikaa diggailtavaa. JVG:n lisäksi tuli siis täydennettyä levykokoelmaani Ruger Hauerin Se syvenee syksyllä-albumillta ja Pyhimyksen koostamalla Vieras-kokoelmalla. Ruger Hauerin levyltä löytyyvät Täällä ja Jokaiselle jotain ovat olleet pitkään omia voimasoittobiisejäni Spotifyssä ja minun on pitänyt jo pitkään hankkia Se syvenee syksyllä-albumi, mutta parempi myöhään kuin ei ollenkaan. Vieras on siitä mielenkiintoinen levy, että siinä esiintyy liuta aivan huikeita suomiskenen räppäreitä tyyliin Saurus, Juno, Matinpoika, Asa, Paleface, Laineen Kasperi, Solonen, Ruudolf, Heikki Kuula ja monia muita artisteja. Lisäksi biisit ovat ainakin itselleni uusia sikäli, etten ole niihin muissa yhteyksissä törmännyt. 

Pelkäsin hieman, että JVG olisi Teflon Brothersin tavoin sortunut kolmannella levyllään liian poppiin ja pliisuun meininkiin, mutta onneksi Huominen on Huomenna ei edusta levyn yleistä linjaa, vaan yleissoundi on taattua JVG-tyyliä ja popimpien radiohittien lisäksi löytyy levyltä myös deepimpää meininkiä sekä varsin mainiota räpäytystä. Levyn vierailijakaarti on erittäin vaikuttavaa settiä tyyliin Karri Koira, Gracias, Paperi T, Juno ja Gasellit muutamia nimiä mainitakseni. 

Kyseiset kolme levyä muodostavat varsin mienkiintoisen kokonaisuuden ja toisaalta ovat osoitus siitä, miten monipuolisia artisteja Monspin tallista löytyy, vaikka JVG:n uusin ei enää Monspin julkaisema olekaan. JVG on bile- ja fiilistelymusaa perjantai-iltoihin sekä voitolla yöhön-hetkiin. Ruger Hauerin soundi on todella diippiä synkistelykamaa, mutta esim. Täällä-biisistä voi kuitenkin löytää optimistisiakin valonpilkahduksia. Vaikka asiat ovat huonosti, voidaan niihin vaikuttaa ja parempi huominen odottaa kulman takana, jos kannamme kortemme kekoon. Vieras on jotain bileräpin ja synkistelyn välimaastoon putoavaa, paikoin humoristisia läppiä sisältävää, mutta varsin tyylipuhdasta tavaraa.  
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti