lauantai 25. tammikuuta 2014

Löytöjä

Työmatkan yhteydessä kerkesin vierailla Oulun levykauppa Äx:ssä ja löysin tasarahapoistoista neljä varsin huikeaa levyä. Mukaan tarttuivat Nopsajalan 5 sormee ja tontilla taas, Sauruksen Elossa sekä Cadillac Records - leffan soundtrack. Muutaman kerran lättyjä pyöriteltyäni olen erittäin tyytyväinen löytöihini. Nopsajalan ja Sauruksen levyt ovat viime vuosina kovassa nosteessa olleen Monsp recordsin julkaisuita. Oma alltime favorite Monspin katalogista on ehdottomasti JVG:n  2011 julkaistu Mustaa kultaa, jonka ansiosta myös vanhempi Monsp-soundi on löytänyt tiensä levyhyllyyni ja soittolistoilleni. Nopsajalan levyt on julkaistu 2006 ja 2009. Olen kyseisiltä levyiltä kuullut aikoinaan radiosoitossa olleilta kappaleita, mutta yllätyin siitä miten tasaisen hyviä kokonaisuuksia levyt ovat. Lätyiltä ei nouse yksittäisiä hittejä, jotka olisivat ylitse muiden, eikä niillä toisaalta ole täytekappaleita, vaan kappaleet muodostavat eheän kokonaisuuden. Kylminä talvipäivinä rennon letkä reggaekomppi sekä mainiot sanoitukset lämmittävät mieltä.

Linkit Nopsajalan levyihin Spotifyssä:
https://play.spotify.com/album/1mnbFNyE18XOeezoDU3MWS
https://play.spotify.com/album/46PdRRK6EcrHXu9Vy5HhYL


Tasarahapoistolöytöni :)

Sauruksen Elossa-levyn oma ehdoton kohokohtani on Keskipiste-kappale, jossa on samplätty, Madventures-ohjelman tunnarina monille tutuksi tullutta, Adam Strangen Traveller - biisiä tai siis itse asiassa Vangeliksen Alpha - kappaletta :) Joka tapauksessa omaan makuuni loistava yhdistelmä, johon on tehty Strangen ja Madventuresin teemojen mukaisesti traveller-aiheiset vokaalit. Elossa-albumi oli minulle jo kokonaisuudessa tuttu Spotifyn kautta ja kun löysin sen halvalla oli kyseessä ns. pakko-ostos. Juuri näin Spotifyn tulisi toimia eli sieltä on helppoa etsiä hyviä levyjä ja sitten ne voi käydä poistamassa paikalliselta levykauppiaalta. Kokonaisuutena Elossa on varsin pitkä levy, eikä siitä ehkä löydy aivan yhtä selkeää kantavaa punaista lankaa kuin monelta muulta Monsp-julkaisulta, mutta varsin kelpo lätty on silti kyseesssä.

Linkki Spotifyssä:
https://play.spotify.com/album/5MPDMwDdQfFmlBZqCGq988

Cadillac Records soundtrackiltä löytyy kovan luokan hip hop staroja kuten Beyoncé, Mos Def ja Nas. Itse tykkään esim. ruokaa laittaessa kuunnella hyvää musaa ja olen myös panostanut keittiöni stereoihin Tivoli Audion kokoonpanolla. Cadillac Records - lätty on omaan makuuni ennen kaikkea kokkailumusaa. Svengaavaa ja suht helppoa, mutta kuitenkin laadukasta tavaraa, jonka tahdissa on kiva hämmellä pannusssa porisevaa kastiketta eli nauttia elämästä.

Linkki Spotifyssä:
https://play.spotify.com/album/4b2zuwf7CPesdiTg1kFDjU

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti